Klantenservice
-
Hoe kun je TV kijken met een beamer?
Televisie + HDMI kabel
Wat je dus nodig hebt is een HDMI-kabel. Deze kabel is nodig om het televisiesignaal van de bron naar de beamer te verzenden. Bijna alle moderne beamers hebben een HDMI-aansluiting, maar als jouw beamer wat ouder is en alleen een VGA-aansluiting heeft, kun je een HDMI-naar-VGA-adapter gebruiken.
Wat je ook nodig hebt is een speaker. De meeste beamers hebben namelijk geen ingebouwde speakers, dus een losse speaker set met goed geluid is meestal noodzakelijk. Je kunt kiezen voor draadloze Bluetooth-speakers, of voor een speaker set met een kabel via de analoge of digitale audio-uitgang.
Er zijn verschillende manieren om televisie te kijken met een beamer. Als jouw televisie een ingebouwde DVB-tuner of CI+-module heeft, kun je het televisiesignaal via een HDMI-kabel naar de beamer verzenden. Dit werkt alleen als de televisie een HDMI-uitgang heeft. In dit geval speelt het geluid af via de speakers die zijn aangesloten op de televisie, dus er is geen losse speaker set nodig.
Als je televisie kijkt via een digitale tv-ontvanger van jouw provider, zoals Ziggo, KPN of T-Mobile, kun je het kastje gemakkelijk verbinden met de beamer via een HDMI-kabel. Je kunt de afstandsbediening van de televisie gebruiken om tussen zenders te schakelen. Let wel op dat je signaal van de Tv box overeenkomt met het signaal van de beamer.
Mediaspeler
Een andere optie is het gebruik van een dongle of mediaspeler, zoals de Chromecast of Apple TV. Deze kun je verbinden met de beamer via een HDMI-aansluiting en bedienen met een smartphone of tablet. Je kunt niet alleen streamingdiensten zoals Netflix gebruiken, maar ook apps waarmee je tv-zenders ontvangt.
Laptop
Je kunt ook je computer of laptop gebruiken om televisie te kijken via een beamer. Als je beschikt over een internetverbinding, kun je een groot aantal tv-programma's ontvangen op jouw computer.
Veel tv-zenders bieden de mogelijkheid om programma's te bekijken via hun website. Je kunt ook gebruik maken van streamingdiensten zoals Netflix of Hulu, die een breed aanbod aan televisieprogramma's en films bieden. Het enige wat je nodig hebt is een account en een internetverbinding.
Met een beamer kun je zo een groot scherm creëren voor het kijken van televisie, zonder dat je hoeft te investeren in een duur televisietoestel. Het is een flexibele en betaalbare manier om televisie te kijken in de comfort van jouw eigen huis.
Smart TV box
Een andere optie die steeds populairder wordt, is het gebruik van een smart TV box. Deze kleine apparaatjes zijn eenvoudig te installeren en bieden toegang tot een breed scala aan streamingdiensten en apps waarmee je tv-programma's kunt ontvangen. Een populaire keuze is de Android TV box, die werkt met een groot aantal apps zoals Netflix, YouTube en NPO Start. Hiermee kun je niet alleen televisie kijken via jouw beamer, maar ook genieten van een breed aanbod van andere media zoals films en muziek.
Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat het beeldschermformaat van een beamer meestal groter is dan dat van een normale televisie. Dit kan een geweldige ervaring zijn voor films en sportwedstrijden, maar het kan ook een aanpassing vereisen voor het kijken van reguliere tv-programma's.
Conclusie
Het is inderdaad mogelijk om televisie te kijken via een beamer, maar je moet wel over de juiste benodigdheden beschikken en eventueel aanpassingen doen aan je huidige opstelling. Er zijn diverse opties om televisie te kijken met een beamer, zoals het gebruik van een HDMI kabel, een digitale tv ontvanger, een dongle of mediaspeler, of een smart TV box. Door de juiste keuze te maken kan televisie kijken via een beamer een unieke en geweldige ervaring zijn
-
Kan een Chromecast op een beamer?
Wat is een Chromecast en wat kan je ermee?
Voordat we uitleggen hoe je een Chromecast op een beamer kunt gebruiken, is het belangrijk om te begrijpen wat een Chromecast is en wat je ermee kunt doen. De Chromecast is een mediaspeler die je aansluit op je televisie of beamer via HDMI. Hiermee kun je content streamen van je smartphone, tablet of computer naar je televisie/beamer.
Je kunt de Chromecast gebruiken om films, muziek en afbeeldingen af te spelen, maar ook om gegevens van websites, applicaties en andere bronnen te streamen. Met de Chromecast kun je ook je favoriete streamingdiensten zoals Netflix, YouTube, Google Play Movies en andere populaire bronnen bekijken.
Kan een Chromecast op een beamer?
Een Chromecast kan op bijna alle beamers. Ze moeten alleen een HDMI-ingang hebben. Dit is de poort waar je de Chromecast in zult pluggen. Als je beamer geen HDMI-ingang heeft, is het helaas niet mogelijk om de Chromecast hierop aan te sluiten.
Je moet ook rekening houden met het geluid. Een Chromecast kan zelf namelijk geen geluid afspelen. Het is een streaming apparaat dat beelden naar je beamer stuurt, maar het geluid zal afgespeeld worden door een andere bron, zoals de speakers van je beamer of externe speakers. Dit betekent dat als je van plan bent om een Chromecast op je beamer te gebruiken, je zult moeten zorgen voor een geluidsoplossing.Er zijn twee soorten chromecast, de HD versie en een 4K versie. Koop jij een HD beamer, dan is de HD versie van de chromecast voldoende. Heb jij een 4K beamer? Dan zul je de 4K versie van de chromecast moeten aanschaffen.
Hoe sluit je een Chromecast op een beamer aan?
Nu we begrijpen wat een Chromecast, gaan we uitleggen hoe je een Chromecast op een beamer aansluit. Het proces is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je beamer met de chromecast te verbinden:
- Zorg dat je Chromecast en beamer aan staan.
- Sluit de Chromecast aan op de HDMI-aansluiting van de beamer.
- Verbind je smartphone, tablet of computer met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de Chromecast.
- Open de app van de Chromecast op je apparaat.
- Kies de content die je wilt streamen en selecteer het casten icoontje op de mobiel of laptop
Conclusie
Met deze stappen kun je eenvoudig een Chromecast op een beamer aansluiten. Dit biedt een fantastische manier om content te streamen van je smartphone, tablet of computer naar een groter scherm, zonder dat je een televisie nodig hebt.
-
Welke beamer voor Netflix?
Welke beamer voor Netflix?
Laten we beginnen met het bespreken van wat je precies zoekt in een beamer voor Netflix. De belangrijkste factor is natuurlijk de beeldkwaliteit - je wilt immers dat de films en series die je kijkt er zo scherp en helder mogelijk uitzien. Daarnaast is het handig als de beamer een goede internetverbinding heeft, zodat je snel en soepel kunt streamen.
Als we kijken naar de specifieke eisen voor beeldkwaliteit, is het belangrijk om te weten dat Netflix aanbeveelt dat je een resolutie van minimaal 1080p (full HD) hebt voor een optimale kijkervaring. Dit betekent dus dat je op zoek moet gaan naar een beamer met een resolutie van 1080p of hoger.
Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de helderheid van de beamer. Netflix adviseert dat je een helderheid hebt van minimaal 2000 ANSI Lumen, zodat je ook in een lichte ruimte nog een goede beeldkwaliteit hebt. Heb je een donkere ruimte of slaapkamer en wil je de beamer daar gebruiken? Dan is alles onder de 2000 lumen voldoende.
Netflix kijken op de beamer
Als je op zoek bent naar een beamer die geschikt is voor Netflix, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is een goede beeldkwaliteit belangrijk, zodat je kunt genieten van de heldere en scherpe beelden die Netflix te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een beamer met een hoge resolutie, zoals 4K.
Daarnaast is helderheid ook een belangrijke factor, omdat een heldere beamer ervoor zorgt dat je beelden scherp blijven, zelfs als de omgeving licht is. Bovendien, Als je ook van plan bent om veel te gamen, te sportkijken of 3D-films te kijken, dan is een beamer met een snelle responsetijd een must.
Een andere handige functie om te overwegen is de mogelijkheid om de beamer draadloos te verbinden met je mobiele apparaat of een streamingdienst zoals Netflix. Hierdoor kun je gemakkelijk content streamen zonder dat je een extra apparaat nodig hebt. Denk hierbij aan een chromecast.
Als je op zoek bent naar een beamer die aan al deze eisen voldoet, dan kun je bij beamers zoeken naar HD of 4K beamers.
-
Wat is een goede goedkope beamer?
Wat is een goede goedkope beamer?
Als je op zoek bent naar een beamer voor thuisgebruik in de slaapkamer of voor een kleine donkere zaal, dan zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Een goede beamer is echter niet altijd duur, er zijn veel goede goedkope beamers beschikbaar op bijvoorbeeld bol.com echter hebben deze geen kwaliteitscontrole doorstaan en geen garantie. Hier betekent goedkoop vaak duurkoop. Wij hebben beamers die een goede beeldkwaliteit bieden voor een lage prijs. In dit artikel geven we een overzicht van de top 5 goedkope A merk beamers die momenteel op de markt zijn.
Onze top 5 goede goedkope beamers
BenQ GV11
De BenQ GV11 is een mini beamer met een resolutie van 720p en een helderheid van 300 ANSI Lumen. De beamer heeft een ingebouwde Chromecast, waarmee je gemakkelijk je favoriete content vanaf je smartphone of tablet kunt streamen. De beamer is snel te verzenden, voor 17:00 dezelfde dag verzonden! Met een prijs van 399,00 is deze beamer een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie.
ViewSonic Viewsonic M1 Pro
De ViewSonic M1 Pro is een nieuwe mini beamer met een resolutie van 720p en een helderheid van 600 LED Lumen. Met een prijs van 599,00 is deze beamer een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare optie met een goed geluid.
Samsung The Freestyle
De Samsung The Freestyle is een smart mini beamer met een resolutie van Full HD en een helderheid van 550 LED Lumen. De beamer heeft een gratis skin en accu. Met een prijs van 625,00 is deze beamer een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare smart beamer.
LG PF610P
De LG PF610P is een nieuwe smart mini beamer met een resolutie van Full HD en een helderheid van 1000 ANSI Lumen. De beamer heeft een 4LED technologie. Met een prijs van 790,00 is deze beamer een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare smart beamer met een hoge helderheid.
BenQ SH753+
De BenQ SH753+ is een grote zalen beamer met een Full HD resolutie en een helderheid van 5000 ANSI Lumen. Deze beamer is perfect voor grote vergaderingen of presentaties en biedt veel aansluitingen voor verschillende apparaten. Met een prijs van 1.070,00 is deze beamer een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een professionele beamer met een hoge helderheid.
Al met al zijn bovenstaande beamers goede keuzes voor degenen die op zoek zijn naar een goedkope beamer. Of je nu op zoek bent naar een mini beamer voor thuisgebruik. Het belangrijkste is om te bepalen wat Je specifieke behoeften zijn en welke functies je belangrijk vindt, zoals resolutie, helderheid en aansluitingen. Door goed te vergelijken kunt je de beste beamer voor Je budget kiezen.
Wat zijn de minimaal vereisten voor een goedkope beamer?
Als je op zoek bent naar een goedkope beamer, is het belangrijk om te weten welke eigenschappen je minimaal moet verwachten. Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet:
- Resolutie: Een goede resolutie is een must voor een goede beeldkwaliteit. Kijk voor minimaal 720p, maar als je echt een scherp beeld wilt, ga dan voor Full HD (1080p).
- Heldere beelden: Een goede beamer moet heldere beelden kunnen produceren, dus kijk voor minimaal 300 ANSI Lumen. Hoe hoger de lumen, hoe helderder het beeld.
- Aansluitingen: Zorg dat de beamer over de juiste aansluitingen beschikt, zoals HDMI, USB en VGA. Zo kun je de beamer eenvoudig aansluiten op verschillende bronnen.
- Geluid: Een goede beamer moet ook een goed geluid kunnen produceren, dus let op de geluidskwaliteit.
- Smart-functies: Steeds meer beamers beschikken over slimme functies, zoals ingebouwde Chromecast of een app-bediening. Dit kan handig zijn als je de beamer vaak gebruikt voor streaming.
Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen van een goedkope beamer. Bedenk welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn en zoek vervolgens naar een beamer die hieraan voldoet.
-
Wat is de beste resolutie voor een beamer?
Wat is de beste resolutie voor een beamer?
Zodra je besluit om een beamer aan te schaffen, is één van de belangrijkste factoren om op te letten de resolutie. De resolutie bepaalt hoe scherp en gedetailleerd het beeld op het scherm is, en kan het verschil maken tussen een matige en een geweldige weergave van je presentaties en films.
Maar wat is nu precies de beste resolutie voor een beamer? Laten we eens kijken naar de verschillende opties die er zijn, en welke het beste aansluit bij jouw specifieke situatie.
Verschillende soorten resoluties
De meest bekende resoluties die je tegenkomt bij beamers zijn XGA, WXGA, HD Ready, Full HD en 4K UHD. XGA heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels, WXGA heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels, HD Ready heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels en Full HD heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Maar 4K van zelfs 3840x2180 pixels. Dat is 4x zoveel op dezelfde cm2.
XGA is de oudste en minst geavanceerde optie, en wordt vooral gebruikt in oudere projectoren. Hoewel het nog steeds een redelijk scherp beeld kan leveren, is het niet aan te raden als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit.
WXGA is een stap beter dan XGA, en biedt een grotere resolutie en dus scherper beeld. Dit is een goede optie als je een beamer gaat gebruiken voor presentaties, maar als je veel films gaat kijken, dan is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.
HD en Full HD zijn de hogere resoluties voor beamers, en bieden een scherper en gedetailleerder beeld dan XGA of WXGA. HD ready is een goede optie voor als je af en toe films gaat kijken, terwijl Full HD de beste keuze is als je een beamer gaat gebruiken voor presentaties en films.
4K UHD is 4 keer zo scherp als Full HD. Steeds meer content word in 4K weergegeven en met een groot beeld zoals een projectiescherm is 4K vele malen scherper en duidelijker. Dit is voor de echte filmliefhebber. De prijzen van deze beamers zijn enorm gezakt en de techniek vernieuwd waardoor een 4K beamer aanschaffen op dit moment de beste keus is.
Een andere belangrijke factor om op te letten is de grootte van het scherm waarop je de beamer gaat gebruiken. Hoe groter het scherm, hoe groter de resolutie moet zijn om een scherp beeld te behouden. Als je bijvoorbeeld een beamer gaat gebruiken op een scherm van 100 inch, dan is 4K toch wel een vereiste.
Is de beeldkwaliteit van een beamer met een lagere resolutie slechter
Laten we eens kijken naar de beeldkwaliteit van een beamer met een lagere resolutie in vergelijking met een beamer met een hogere resolutie.
Veel mensen denken dat een beamer met een hogere resolutie automatisch beter beeld levert, maar is dat echt zo? Laten we eens een praktisch voorbeeld nemen. Stel je voor dat je een film wilt kijken op een groot scherm, bijvoorbeeld in een bioscoop. In een bioscoop heb je doorgaans een resolutie van 2K of zelfs 4K, wat betekent dat het beeld ongelooflijk scherp is. Maar stel nu dat je dezelfde film thuis wilt kijken op een beamer met een resolutie van 720p. Zal het beeld dan echt veel slechter zijn?
Het antwoord is: het hangt ervan af. Als je op een groot scherm kijkt, bijvoorbeeld een scherm van 100 inch, dan zal het verschil in beeldkwaliteit tussen 720p en 4K duidelijk zichtbaar zijn. Maar als je op een kleiner scherm kijkt, bijvoorbeeld een scherm van 60 inch, dan zal het verschil in beeldkwaliteit minder opvallen.
Daarom is het belangrijk om niet alleen te letten op de resolutie van de beamer, maar ook op de grootte van het scherm waarop je gaat kijken. Met de huidige prijzen is en toekomstbestendigheid is het wel aan te raden voor minimaal HD en als het budget het toelaat voor 4K te kiezen.
-
Wat is de beste beamer voor buiten?
Wat is de beste beamer voor buiten?
Een beamer is een uitstekende manier om film, foto's en andere beelden te projecteren in een groot formaat. Maar wanneer je deze buiten wilt gebruiken, moet je extra rekening houden met de weersomstandigheden. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste beamer voor buiten.
De beste beamer voor buiten is er een standaard beamer welke word gebruikt voor buiten gebruik, met een hoge helderheid en een goede contrastratio. De beeldgrootte is ook belangrijk, omdat je waarschijnlijk een groter beeld wilt kunnen projecteren in een buitenomgeving. Een beamer met een beeldgrootte van ten minste 100 inch is aanbevolen voor buitengebruik.
Een ander belangrijk aspect is bescherming tegen weersomstandigheden. De beamer moet bestand zijn tegen regen, vocht en andere weersomstandigheden, zodat je hem buiten kunt gebruiken zonder dat hij beschadigd raakt. Een beamer met een IP65 of hoger rating is aanbevolen voor buitengebruik. Let wel op dat een beamer een elektrisch apparaat is en dus niet tegen water kan. Onder een overkapping of bij droog weer buiten is aanbevolen. De beamer na gebruik altijd binnen zetten.
Verder moet je ook rekening houden met het geluid, aangezien het geluid van de beamer in een buitenomgeving soms wat luider kan zijn. Kies daarom voor een beamer met een lage geluidssterkte of kies voor een beamer met een extern geluidssysteem.
Je moet ook rekening houden met het energieverbruik van de beamer. Kies voor een beamer met een energiezuinig ontwerp en een lagere wattage, zodat je niet veel elektriciteit verbruikt. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een beamer met een lange levensduur, zodat je er langer van kunt genieten.Tenslotte moet je ook rekening houden met de lens- en lichtbron die wordt gebruikt in de beamer. Kies voor een beamer met hoogwaardige lens- en lichtbron, zodat je een scherp en helder beeld krijgt, zelfs in buitenomgevingen met weinig licht.
Optoma UHD35STx
Een van de top opties voor een beamer voor buiten is de Optoma UHD35STx. Deze beamer is speciaal ontworpen voor gebruik in buitenomgevingen, met een helderheid van 3500 lumens en een contrastratio van 500,000:1. Hij heeft een beeldgrootte van 100 inch, wat ideaal is voor buitengebruik. Bovendien is deze beamer beschermd tegen weersomstandigheden met een IP65 rating, waardoor hij bestand is tegen regen en vocht.Optoma UHD38x
Een andere top optie is de Optoma UHD38x. Dit model is ook speciaal ontworpen voor buitengebruik met een helderheid van 3800 lumens en een contrastratio van 500,000:1. Het heeft ook een beeldgrootte van 100 inch en een IP65-rating voor weersbestendigheid. Wat dit model uniek maakt is dat het een geoptimaliseerde lens heeft die speciaal is ontworpen voor buitengebruik, waardoor het een scherper beeld geeft onder verschillende weersomstandigheden.
Optoma UHD55
Tenslotte is er de Optoma UHD55. Dit model heeft een helderheid van 4500 lumens en een contrastratio van 500,000:1. Het heeft een beeldgrootte van 120 inch, wat ideaal is voor grotere buitenruimtes. Net als de eerder genoemde modellen heeft ook dit model een IP65-rating voor weersbestendigheid. Wat dit model uniek maakt is dat het een ingebouwde luidspreker heeft, waardoor je geen extra luidsprekers hoeft aan te sluiten voor geluid.
Conclusie
In samenvatting, de Optoma UHD35STx, UHD38x en UHD55 zijn uitstekende keuzes voor een beamer voor buiten, met hoge helderheid, een goede contrastratio, een beeldgrootte van minimaal 100 inch, en bescherming tegen weersomstandigheden. Elk model heeft unieke eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke situaties en gebruiksomstandigheden."
-
Wat is projectieverhouding?
Wat is projectieverhouding?
Een projectieverhouding voor een beamer is een term die verwijst naar de verhouding tussen de breedte en hoogte van het beeld dat wordt geprojecteerd. Deze verhouding bepaalt de vorm van het beeld, en kan invloed hebben op de esthetiek en de functionaliteit van de presentatie
Een populaire zakelijke projectieverhouding voor beamers is 4:3. Een andere populaire projectieverhouding voor thuisgebruik is 16:9, die veel wordt gebruikt in video's en films. Er zijn ook andere projectie verhoudingen beschikbaar, zoals 1:1, 16:10 en 21:9 of 2.35:1, die wordt gebruikt voor bioscoopfilms.
Waarom is projectieverhouding belangrijk voor een beamer?
De projectieverhouding van een beamer is belangrijk omdat het de vorm van het beeld bepaalt dat wordt geprojecteerd. Als u bijvoorbeeld een presentatie geeft met veel tekst, dan is een 4:3-projectieverhouding waarschijnlijk een goede keuze, omdat het meer ruimte biedt voor tekst op het scherm.
Aan de andere kant, als u een video wilt afspelen, is een 16:9-projectieverhouding een betere keuze, omdat deze de beeldverhouding van de meeste video's weerspiegelt. Een verkeerde projectieverhouding kan leiden tot vervorming of onbedoelde kleine beelden en het is dus belangrijk om de juiste projectieverhouding te kiezen voor uw presentatie.
Hoe kan ik de projectieverhouding van mijn beamer aanpassen?
Er zijn een paar manieren om de projectieverhouding van uw beamer aan te passen, afhankelijk van het model van uw beamer. Hieronder beschrijven we enkele veelvoorkomende methoden:
- Via de menustructuur van uw beamer: Veel beamers hebben een menustructuur die u kunt benaderen via een afstandsbediening of een knop op de beamer zelf. Zoek in de menustructuur naar een optie genaamd "beeldverhouding" of "aspect ratio" en selecteer de gewenste verhouding.
- Via de instellingen van uw bron: Als uw beamer is aangesloten op een ander apparaat, zoals een computer of spelconsole, kunt u de beeldverhouding ook via de instellingen van die bron aanpassen. Zoek in de instellingen naar een optie genaamd "beeldverhouding" of "aspect ratio" en selecteer de gewenste verhouding.
- Via een sneltoets op de afstandsbediening: Sommige beamers hebben een sneltoets op de afstandsbediening waarmee u snel tussen verschillende beeldverhoudingen kunt schakelen. Zoek in de handleiding van uw beamer naar deze sneltoets en gebruik hem om de beeldverhouding aan te passen.
Houd er rekening mee dat de bovenstaande methoden afhankelijk zijn van het specifieke model van uw beamer. Als u niet zeker weet hoe u de beeldverhouding van uw beamer kunt aanpassen, raadpleeg dan de handleiding van uw beamer of neem contact op met de fabrikant voor hulp.
Kan ik een beeld met een andere projectieverhouding projecteren op een beamer?
Het is mogelijk om een beeld met een andere projectieverhouding te projecteren op een beamer. Hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:
- Controleer of de beamer de gewenste projectieverhouding ondersteunt.
- Controleer of de bron van het beeld (bijv. computer, videobron) de gewenste projectieverhouding ondersteunt.
- Pas de projectieverhouding aan in de instellingen van de beamer of bron indien nodig.
- Let op: sommige beamers kunnen automatisch de projectieverhouding aanpassen aan de inhoud die wordt afgespeeld.
- Voor speciale beeldverhoudingen zoals 21:9 en 2.35:1 dient u gebruik te maken van speciale lenzen, neem contact op als u hier vragen over heeft.
In een notendop, het is mogelijk om een beeld met een andere projectieverhouding te projecteren op een beamer, maar je moet eerst controleren of de beamer en bron de gewenste projectieverhouding ondersteunen en aanpassen waar nodig.
-
Wat betekent DLP?
DLP (Digital Light Processing) bestaat om het makkelijk te zeggen uit (tot wel 1.3 miljoen) hele kleine spiegeltjes (pixels). Deze kleine spiegeltjes kunnen kantelen, wat inhoudt dat ze zowel naar het licht toe kunnen kantelen als van het licht af kunnen kantelen. Simpel gezegd bepalen deze kleine spiegeltjes dus of er wel of geen licht wordt doorgelaten. Binnenin de beamer bevindt zich een snel draaiend transparantwieltje met daarop de primaire kleuren (Rood, Groen en Blauw) Door op het juiste moment lichtstralen door te laten aan de hand van de kleine kantelende spiegeltjes worden de juiste kleuren gecreëerd. DLP beamers beschikken over hoge contrast waardes en worden gebruikt in veel bioscopen.
-
Wat betekent LCD?
LCD (Liquid Crystal Display) is opgebouwd uit kleine vloeibare kristallen en bestaan uit drie panelen. Elk paneel vertegenwoordigd een primaire kleur (Rood, Groen en Blauw) en zodoende kunnen dus alle kleuren worden geprojecteerd op uw scherm. Op elk LCD-paneel zitten evenveel beeldpunten als de resolutie van de Beamer. Over het algemeen zijn bij LCD-beamers de kleuren helderder, scherper en natuurlijker.
-
Wat betekent LED?
LED (Light Emitting Diode) is momenteel 1 van de bekendste technieken en deze vindt u in veelal in televisies terug. LED is een elektrisch component waar licht uitstraalt wanneer er stroom doorheen gaat. Bij LED Beamers gaat het eigenlijk enkel en alleen om de lichtbron die veranderd. Waar veel beamers werken met de zogenoemde UHP lampen (Ultra High Performance) wordt deze in dit geval vervangen met een LED lamp. LED Beamers maken in veel gevallen gebruik van de hierboven beschreven DLP Projectietechniek.
-
Wat betekent ANSI Lumen?
ANSI-Lumen is eigenlijk een duur woord voor de lichtopbrengst. Het komt er op neer dat dit de maat is waarin wij de lichtopbrengst meten. Het wordt gemeten aan de hand van de American National Standards Institute (vandaar: ANSI) en het is zo dat hoe hoger de lichtopbrengst is hoe helderder en scherper het beeld zal zijn. Wanneer u ook overdag de beamer wilt gebruiken is een hoge lichtopbrengst essentieel.
-
Wat betekent Contrast?
Het contrast is niet meer dan de verhouding tussen het helderste wit en het diepste zwart. Ook hiervoor gaat op dat hoe hoger het contrast hoe mooier en realistischer het beeld zal worden. Vaak wordt het contrast aangeduid in bijvoorbeeld 1000:1 Dit houdt in dat tussen het zwarste zwart en het witste wit 1000 tinten zitten. Houdt er rekening mee dat verlichte kamers effect hebben op het contrast, dit geldt ook voor het soort Projectiescherm dat u gebruikt. Deze aspecten zijn van invloed op uw totale ervaring van de beeldkwaliteit.
-
Wat houdt Keystone in?
In sommige gevallen is het wellicht onmogelijk om kaarsrecht op een scherm te projecteren waardoor er als ware een scheef beeld zal ontstaan. Door middel van de keystone correctie kunt u de beamer zodanig aan passen om weer recht beeld te krijgen. Het aantal graden dat een beamer kan corrigeren zijn verschillend. Zo zijn er beamers die 12 graden kunnen corrigeren en andere 35 graden. Bekijk u situatie goed om te weten wat u nodig heeft, het spreekt voor zich dat wanneer u de mogelijkheid heeft kaarsrecht op het scherm te projecteren dit het beste resultaat geeft.
-
Hoe sluit ik mijn randapparatuur aan?
Op de meeste beamers zitten tegenwoordig genoeg aansluitingen voor al uw randapparatuur. Denk hierbij aan o.a. PS4, Xbox, digitale decoder, sound bars of home cinema sets. Belangrijk is dat u van te voren weet waar u de beamer gaat plaatsen en welke bron u wilt gebruiken. Houdt oplopen naar kabels van 20 meter. Bekijk dus goed welke mogelijkheden u heeft en welke apparatuur u wilt aansluiten. Bekijk het voorbeeld van de verschillende aansluitingen ook onder het tabblad Aansluiten, deze vind u naast de beschrijving als u bij het product kijkt.
-
Kan ik de beamer draadloos verbinden?
WIFI
Naast de overdracht van videosignalen via de kabel, wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van een draadloze aansluiting. In de meeste gevallen is dit een draadloze (WiFi) verbinding. Hiervoor is een ontvanger in resp. aan de projector nodig welke via een WLAN zender, die zich bijvoorbeeld in een notebook bevindt, communiceert. Er moet echter worden opgemerkt, dat de draadloze verbinding bij normale projectoren (business projectoren) niet die sterkte bereikt die men van het reguliere internet kent.
WLAN
Via WLAN kunnen beelden, teksten en presentaties op geschikte apparaten worden overgedragen. Vanwege het eerder beperkte WLAN vermogen is de overdracht van bewegende beelden niet of slechts gedeeltelijk mogelijk. Uitzonderingen zijn alleen te vinden in bepaalde home cinema apparaten die over de geschikte voorzieningen beschikken. Bij sommige projectoren is het ook mogelijk via WLAN en apps van Apple apparaten (iPad / iPhone) gegevens weer te geven.
Miracast (Screenshare)
Naast de standaard wifi wordt Miracast ook Screenshare of Screen Mirroring genaamd, steeds belangrijker. Deze technologie biedt de mogelijkheid een point-to-point verbinding van een Miracast copatibele smartphone of tablet op te bouwen. De Miracast standaard is geïntegreerd in systemen zoals Android (vanaf versie 4.2) en Windows (vanaf versie 8.1). Miracast kan in tegenstelling tot wifi een bewegend beeldsignaal van 1080p in een goede kwaliteit weergeven en is daarmee bij uitstek geschikt voor de weergave van films vanaf een tablet of smartphone. Miracast wordt ook aangeboden middels een integratie in beamers of externe ontvangers. (bijv. HDMI dongels).
-
Beamer aansluiten op TV
Beamer aansluiten op TV
De makkelijkste manier om je beamer aan te sluiten is met een hdmi kabel. Met een hdmi kabel kun je een tv ontvanger aansluiten op je beamer, zodat je digitaal tv kunt kijken op de beamer. Het aansluiten hiervan werkt op dezelfde manier zoals je een tv aansluit.
-
Beamer aansluiten op telefoon
Beamer aansluiten op telefoon
Omdat een smartphone geen hdmi ingang heeft heb je een hdmi adapter nodig. Voor de iPhone kun je gebruik maken van een hdmi naar lightning adapter. Daarnaast heb je nog een normale hdmi kabel nodig. Om vervolgens de hdmi adapter te verbinden met de beamer. Android telefoons met een mini usb kunnen gebruik maken van een mini usb naar hdmi adapter.
Een makkelijkere manier is om gebruik te maken van een chromecast of chromecast ultra. Deze plug je in aan de achterkant van de beamer en verbind je met wifi. vervolgens kun je via je telefoon of airplay eenvoudig naar de beamer streamen vanaf je telefoon.
-
Beamer aansluiten op laptop
Beamer aansluiten op laptop
Afhankelijk van welke beamer je hebt, kan je de beamer aansluiten via VGA (dat is redelijk standaard), maar modernere beamers hebben ook vaak een HDMI-aansluiting. Met sommige projectoren (ook wel netwerkprojectoren genoemd) kunt u ook een verbinding maken via een netwerk. Hierdoor kunt u een presentatie via het netwerk geven als u zich niet in dezelfde ruimte (of zelfs hetzelfde gebouw) bevindt als de projector. Raadpleeg de documentatie bij de projector of neem contact op met de fabrikant om te weten of uw projector voorzien is van een netwerkfunctionaliteit.
Maak je gebruik van een Apple-laptop, dan heb je een verloopstuk nodig, namelijk van een mini-displayport naar naar VGA of HDMI. Let op: De mini-dsplayport is voor oudere modellen breder dan voor nieuwere modellen en dat is onhandig. Mocht je een Mac Mini willen aansluiten, dan kan dat via HDMI, en ook de nieuwere generatie Macbook Pro's hebben sinds begin 2012 een HDMI-aansluiting.
-
Wat zijn Short Throw Beamers?
De Short Throw Beamers zijn uitermate geschikt om grote beeldformaten op kleine afstand te projecteren. Dit is mogelijk doordat deze beamers beschikken over een speciale lens of spiegel die speciaal voor deze doeleinden zijn gemaakt. Grote voordelen zijn bijvoorbeeld dat er minder schaduw zichtbaar is op uw scherm en u niet meer door het licht van de beamer heen kan lopen. De Ultra Short Throw beamer gaat nog een stap verder en kan o.a. geplaatst worden op een wandmeubel. Een beeld van 80 inch (203,2 cm diagonaal) kan geprojecteerd worden op een afstand van maar liefst 28 cm. Het aansluiten van randapparatuur is makkelijker dan bij de normale beamers en is daardoor erg praktisch in woonkamers.
-
Wat zijn Game Beamers?
De naam zegt het eigenlijk al, deze beamers zijn uitermate geschikt voor de echte gamers onder ons. Met de kwaliteit van de games tegenwoordig wordt er steeds meer gevraagd van de snelheid van de beamer. Hoe sneller de beeldverversing hoe beter de weergave en dus uw beleving. Door de lage input lag (snelle verversing) doen deze beamers precies wat de gameconsoles willen. Uiteraard is het ook mogelijk om een leuke film of gewoon TV te kijken.
-
Wat zijn Home Cinema Beamers?
Deze beamers zijn speciaal gemaakt om het ultieme bioscoopgevoel in uw woonkamer/man-cave te creëren. Home Cinema Beamers beschikken in veel gevallen over een hoge contrastverhouding (Zwartwaardes) en hierdoor zijn de verschillen in lichte en donkere beelden goed zichtbaar. Wij raden aan om een minimale resolutie van 1920x1080 (Full HD) en een contrastratio van 20.000:1 te hanteren, zodat de zwartwaardes en kleuren er diep en natuurgetrouw uitzien. Home Cinema Beamers hebben een lagere lichtopbrengst dan reguliere beamers. Dit komt simpel weg doordat een Ultieme Bioscoop ervaring enkel in donkere ruimtes wordt behaald.
-
Wat zijn Educatieve Beamers?
Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van deze beamers in bijvoorbeeld klaslokalen en vergaderzalen. Deze beamers vragen om een goede resolutie, een lange levensduur en een hoog contrast. Kies altijd voor een lichtopbrengst van minimaal 3000 ANSI Lumen zodat het beeld goed zichtbaar is in lichte ruimtes. Short Throw Beamers lenen zich goed voor deze doeleinden en werken ruimtebesparend.
-
Wat zijn Interactieve Beamers?
In de toekomst zal de vraag naar Interactieve Beamers toenemen voor o.a. het onderwijs. Waar nu veelal wordt gewerkt met een Digibord maken deze beamers dit overbodig. Het komt er op neer dat het Digibord is ingebouwd bij deze beamers en u kunt dan ook heel makkelijk met de bijgeleverde pen (of vingers) digitaal aantekeningen maken. Of u nu op een scherm, de vloer of op een tafelblad wilt projecteren, Interactieve Beamers maken het allemaal mogelijk.
-
Wat voor beamer heb ik nodig
Wat voor beamer heb ik nodig?
Om antwoord te geven op deze vraag moeten we weten voor welk doeleinde je de beamer gaat gebruiken.
Hier maken we onderscheid tussen de verschillende categorieën waar binnen het gebruik valt:
-Home Cinema
-Zakelijk gebruik
-School
-Gamen
-Short Throw
-Mini beamer / DraagbaarZo gebruik je een home cinema beamer om lekker thuis een film te kijken op het grote scherm, maar een beamer voor school gebruik of zakelijk gebruik voor andere presentaties. Als je eenmaal weet waarvoor je de beamer gaat gebruiken is het zaak om te kijken naar de omgeving waarin je gebruik wil maken van de projector.
Is er veel licht aanwezig? Neem dan een projector met een hoger aantal lumen.
Wil je graag meet detail en duidelijkere tekst, gebruik dan een beamer met meer contrast.
Meer hierover lees je op deze pagina.
-
Wat is een Laser Beamer?
Bij de Laser Beamers wordt het beeld niet geprojecteerd door middel van een UHP of LED lamp, maar door hoogwaardige lasers. Laser beamers hebben een constante helderheid, superieure kleuren en een lange levensduur.
-
Wat betekent Aspect Ratio (beeldverhouding)?
De Aspect ratio is niet meer dan de verhouding tussen de 2 getallen van de desbetreffende resolutie. De resolutie bepaald in welke vorm het beeld geprojecteerd wordt. Denk aan een vierkant beeld (4:3) of een rechthoekig beeld (16:9, breedbeeld).
-
Wat houdt Resolutie in?
Een resolutie geeft aan hoeveel pixels er kunnen worden geprojecteerd op het scherm. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en dus mooier uw beeld zal worden. Bij de verschillende resoluties horen ook diversen beeldverhoudingen. Op basis van de doeleinden kunt u de nodige resolutie opzoeken. Hieronder de verschillende resoluties met de bijhorende beeldverhouding. De bekendste resolutie is Full HD 1920 x 1080 pixels.
-
Welke resoluties zijn er allemaal?
Beeldverhouding 4:3 VGA 640 x 480 SVGA 800 x 600 XGA 1024 x 768 Beeldverhouding 16:9 (Meest gebruikt) WVGA 854 x 480 WXGA 1280 x 720 SXGA 1280 x 1024 UXGA 1600 x 1200 Full HD 1920 x 1080 Ultra HD 3840 x 2160 Beeldverhouding 16:10 WXGA 1280 x 800 WUXGA 1920 x 1200 Beeldverhouding 19:10 Full 4K UHD 4096 x 2160.
-
Op welke afstand plaats ik de beamer en hoe groot is het beeld?
Onderstaand een globaal overzicht van de nodige afstand tussen de beamer en het scherm en het daarbij horende beeldformaten. 40 inch = 101,6 cm diagonaal en 88,5 cm breed 1.2 tot 1.4 meter afstand 80 inch = 203,2 cm diagonaal en 177 cm breed 2.3 tot 2.8 meter afstand 100 inch = 254 cm diagonaal en 221 cm breed 2.9 tot 3.6 meter afstand 150 inch = 381 cm diagonaal en 332 cm breed 4.4 tot 5.4 meter afstand 200 inch = 508 cm diagonaal en 443 cm breed 5.9 tot 9 meter afstand 250 inch = 635 cm diagonaal en 553 cm breed 7.3 tot 9 meter afstand 300 inch = 762 cm diagonaal en 664 cm breed 8.8 tot 10.7 meter afstand.
-
Wat is Pixel Shift (E-Shift)
Bij beamers die hierover beschikken wordt er gebruik gemaakt van een soort van motorische lens die de pixels een kleine verschuiving meegeven. Door de verversing van de panelen worden er 2x zoveel pixels geprojecteerd en zal het beeld scherper zijn. Let wel op, ondanks dat een Full HD resolutie verdubbeld wordt maakt dit geen echt 4K beeld. Het zijn puur technische trucjes om een zo scherp mogelijk beeld te creëren en de prijs relatief lager te houden dan de echte 4K beamers.
-
Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?
Bekijk onze informatie pagina, heeft u dan nog geen antwoord op uw vraag?
Neemt u dan Contact met ons op. En onze klantenservice zal u met alle liefde helpen om uw vragen te beantwoorden.U kunt ons bereiken via 085-06 000 88 of stuur u vraag naar [email protected]